Sosyal Medyanın Kullanım Alanları

Etiketler :
sosyal medya, kullanım alanları, kullanım, alanlar

Milyonlarca insanın ücretsiz olarak tek bir alanda toplanması geçmiş yıllarda belki de hayal edilemez bir olaydı ancak sosyal medya devleri bunu en iyi şekilde başardı ve farklı platformlar aracılığı ile milyonlarca insanı büyük bir alanda topladı diyebiliriz.
Sosyal medyanın inanılmaz gelişimi farklı sektörleri de harekete geçirdi ve artık kurumsal firmaların bile aktif bir sosyal medya hesabı var ve hatta bu hesapları yönetecek profesyonel insanlar farklı bir iş kolunu da bizimle tanıştırdı diyebiliriz.
Sosyal medya yönetimi adı altında ortaya çıkan bu iş kolu ile birlikte artık insanlar Facebook ya da farklı adresleri yalnızca eğlence amaçlı değil, iş ve tanıtım amaçlı da kullanmaya başladı.
Sosyal medya kullanım alanlarına göz atıldığında kurumsal firmaların, e-ticaret adreslerinin, eğitim birimlerinin, belediyelerin ve daha birçok farklı kurumun bu alanda yer aldığını görüyoruz ve hatta ilerleyen makalelerde bahsedeceğimiz gibi afet yönetimi gibi önemli bir konu için de sosyal medya ön ayak oluyor.
Kullanım alanları çok geniş bir kavram ancak daha net bir örnek verecek olursak bu örneğin reklam sektörü olduğunu söyleyebiliriz.
Artık her firma reklam yapmak ve ürün tanıtımını daha fazla insana ulaştırmak adına sosyal medya hesaplarını kullanıyor ve bu hesaplar doğrultusunda ulaşabileceği müşteri sayısını da kat be kat arttırarak portföyünü de en iyi şekilde genişletiyor diyebiliriz.
Sosyal medya geniş bir kesime hitap ediyor ve dilerseniz aktif olarak sizler de bu kesimde yer alabilirsiniz.

0 yorum:

Bu Konu Hakkında Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın.