DMOZ Nedir ?

Etiketler :
DMOZ Nedir ?
Webmasterların ve web sitesi editörlerinin zaman zaman sıkca duydukları forumlarda karsılastıkları değisik bir kavram DMOZ nedir ? DMOZ en iyi sekilde suanda ve gecmiste ülkemizde var olmus Toplist ve dizinlere benzetebiliriz. Aslında DMOZ coğu kullanıcı islevi sayesinde dizin olarak nitelemektedir.
Peki, Web siteleri icin neden DMOZ kayıt olmak bir kriter ? Cünkü DMOZ diğer dizinler ile karsılastırıldığında en köklü ve en sağlam dizin sistemlerinden birisidir. İcerisine sitenizin alınması icin cok detaylı bir inceleme gerceklestirilir ve değerleri yüksek olan siteler DMOZ dizinine kayıt yapabilirler. Haliyle Google da bu dizinlere önem verdiği icin DMOZ kayıtlı kullanıcıların sitesi SEO acısından bir nebze de olsa daha öndedir diyebiliriz.
Hangi siteler Dmoz kayıt edilebilir ? Eğer iceriğine basit bir göz atarsanız genellikle kaliteli ve iceriği oturmus sitelerin DMOZ da yer alabileceğine cıkarım yöntemiyle ulasmanız oldukca basittir. DMOZ kaydı icin acele etmemek ve sitenin belirli bir sekilde yasını almıs olmasını da beklemek gerekiyor. Bu sayede basvurularda basarı oranı daha yüksek olduğu bilinen en büyük gercekler arasındadır.

0 yorum:

Bu Konu Hakkında Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın.